بزرگ خاندان جک
کراس اوورهای چینی به سردمداران بازار خودرو ایران تبدیل شده اند. ناتوانی برندهای ایرانی در طراحی خودروهای شاسی بلند و محدودیت های فراوان بر سر واردات خودرو موجب شده اند تا چینی ها در این آشفته بازار، یکه تازی کنند. در شرایط فعلی بازه ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان با انبوهی از کراس اوورهای ساخت چین پر شده است که گویی بازار خودرو کشورمان همچون نهنگی سیری ناپذیر، هر کراس اوور چینی را از هر برند و با هر کیفیتی به راحتی می بلعد!
شاسی بلندهای چینی به تدریج از محصولات اقتصادی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان به اتومبیل های لوکس بازار تبدیل میشوند و دیری نیست که سرنوشت کره ای ها برای چینی ها هم تکرار شود. در نابسامانی های اخیر در نرخ ارز، رکود بازار و ممنوعیت واردات، در نهایت این چینی ها بودند که پیروز میدان شناخته شدند. اکنون با توجه به کاهش قدرت خرید، کراس اوورهای نسبتا لوکس چینی برای طیف وسیعی از مشتریان جایگزین نمونه های کره ای و ژاپنی شده اند.
خدمات سرویس خودرو در محل با دالینو
بزرگترین جک
برند جک (JAC) از معروف ترین خودروسازان چینی حاضر در ایران است. جک به کمک شرکت کرمان موتور، با مدلJ3 (توجوی) پا به بازار گذاشت که در ابتدا شکست نسبی را تجربه کرد و حتی عرضه توجوی صندوقدار هم نتوانست به زخم مدل های هاچ بک التیام بخشد. اما عرضه سدان خانوادگی J5 به عنوان کپی موفقی از هیوندای توسان، جک به روزهای اوج خود در بازار رسید. در سال جاری شاسی بلند کوچک S3 نیز به خاندان جک در ایران اضافه شد که تا امروز، فروش به نسبت خوبی را تجربه کرده است.
اما امروز جک، سودای عرضه پرچمدار شاسی بلندهایش را در سر دارد. S7، بزرگترین عضو خانواده Sهای جک اس که حرف و حدیث های فراوانی پیرامون طراحی آن وجود دارد. S7 همچون دیگر محصولات جک در کارخانه کرمان موتور مونتاژ خواهد شد و از نیمه دوم سال جاری به خیابان ها می آید.
تقلید آمیخته با ابتکار
S7 در سال ۲۰۱۷ رونمایی شد. شاید با دیدن S7، پیش از مشخصات فنی و توانایی ها، طراحی ظاهری و داخلی آن به چشم می آید. منابع غیررسمی گفته اند که جک این مدل را روی پلتفرم هیوندای سانتافه طراحی کرده است. نوع طراحی پروفیل درها و ابعاد نزدیک این خودرو به محصول هیوندای، این گمانه زنیها را پررنگتر می کنند. شاید جلو پجره جدید جک، موسوم به شاخ گاو، شباهت زیادی به جلو پنجره های هیوندای داشته باشد اما از سوی دیگر، حفظ شخصیت طراحی محصولات پیشین همچون S5 در S7 امری مثبت تلقی می شود و طراحی S7 گامی مثبت تلقی میشود طراحی S7 در نمای جلو در مجموع گیرا و جذاب است اما طراحی مه شکن های جلو چندان چنگی به دل نمی زند.
در نمای جانبی ضعف همیشگی محصولات چینی بیش از هر زمانی به چشم میآید. کوچک بودن چرخها نسبت به ابعاد بدنه، بار دیگر اعلام می کنند که با خودرویی نه چندان اصیل طرف هستیم. با این حال حجم پردازی های صورت گرفته روی درها و گلگیرها از پختگی خوبی برخوردارند و همچنین شباهت سبک طراحی پنجره ها و لچکی به سانتافه نیز بر این حس مثبت می افزایند.
اما در نمای عقب همچنان طراحان جک به کپی برداری از شاسی بلندهای آئودی پایبند مانده اند! شاید هم بتوان این روش را وفاداری به سبک طراحی S5 تعبیر کرد! دیفیوزر، مه شکنهای عقب و طرح درب پنجم چندان تفاوتی با S5 ندارند اما به نظر میرسد که تیم طراحی در گرافیک و هندسه چراغها خلاقیت بیشتری به خرج داده است.
بدون شک جنجالی ترین بخش طراحی S7 را تریم داخلی آن تشکیل می دهد، جایی که یکی از پر سر و صداترین کپی کاری های چند سالا اخیر صنعت خودروسازی چین دیده میشود!! اگر تا به امروز خودروهای آسیایی و اروپایی متوسط مورد حمله چینی ها قرار می گرفتند، اکنون مرسدس بنز کلاس S نیز از جملات آنها در امان نمانده است!
نسل جدید مرسدس بنز S کلاس از پیشرفته ترین خودروهای حال حاضر جهان است که نوآوری های بسیاری درخود دارد. طراحی داخلی این خودرو یکی از بهترین ها در این کلاس شناخته می شود که بسیاری به سبب این کابین مجلل آن را قصر متحرک می نامند. شاید هیچکس به جز کمپانی جک جرأت نمی کرد که به این طراحی داخلی نزدیک شود! اما نکته جالب پیرامون دیزاین داخلی S7 شباهت تقریبا ۱۰۰ درصدی به مرسدس بنز است!
داشبورد با همان انحنای مشابه با بنز، فضای زیادی از اتاق را اشغال کرده است. ۴ دریچه دایره ای شکل دقیقاً همچون S کلاس در مرکز کنسول قرار دارند. طراحان جک حتی از ساعت آنالوگ هم صرف نظر نکرده اند. نمایشگر مرکزی در بالاترین قسمت و درست مشابه با S کلاس نصب شده است. با این تفاوت که بر خلاف مرسدس بنز به صورت یکپارچه با نمایشگر پشت آمپر نیست و هر یک در بخشی جداگانه تعبیه شده اند. از دیگر تفاوت های طراحی داخلی جک با بنز می توان به محل نصب دسته دنده و طرح غربیلک فرمان اشاره کرد.
مشخصات فنی
S7 با پیشرانه های مختلفی قابل عرضه است. پیشرانه نخست، ۱٫۵ لیتری توربو GDI است که ۱۷۱ اسب بخار قدرت دارد. حداکثر گشتاور آن نیز به ۲۵۱ نیوتن متر می رسد. مشخصات و توان خروجی این پیشرانه مشابه با بهترین موتورهای هم رده خود در سطح جهانی است. این پیشرانه با یک جعبه دنده ۶ سرعته DCT (دوکلاچه) عرضه می شود.
اما همزمان با نمونه اول، یک نسخه ۲ لیتری توربو شارژ نیز موجود است که هم با گیربکس ۶ سرعته DCT و هم ۶ سرعته دستی قابل سفارش است. این پیشرانه در مقایسه با میانگین مصرف پیشرانههای ۲ لیتری مشابه، ۷ درصد مصرف سوخت کمتری دارد. قدرت آن به ۱۸۷ اسب بخار میرسد و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید می کند.
جک S5 اتومبیلی بود که در نسخه دنده ای شتاب بالایی داشت. در نسخه های اتوماتیک نیز این چالاکی کماکان وجود دارد. جک بر خلاف دیگر چینی ها به استفاده از موتورهای قدرتمند علاقه مند است. بازدهی و کارایی پیشرانه های جک آنچنان برای این کمپانی اهمیت دارد که شتاب رسمی S7 نیز به صورت رسمی از سوی آنها اعلام شده است. S7 با موتور T1.5 صفر تا ۱۰۰ را در ۸ و ۱۰ ثانیه می پیماید حال آنکه همین مدت زمان شتاب گیری برای پیشرانه T 2.0 یک ثانیه کمتر، یعنی ۹٫۸ ثانیه اعلام شده است.
تکنولوژی وتجهیزات
S7 به سیستم چندگانه مدیریت مصرف انرژی مجهز شده است. این سیستم شامل مواردی همچون سامانه استارت استاپف حالت رانندگی اقتصادی (اکو)، گیربکس ۶ سرعته دوکلاچه، تایرها با سطح مقطع کمتر و ضریب درگ پایین (۰٫۳۴۶۴) که همگی در نهایت مصرف سوخت ۸٫۵ لیتری را در سیکل ترکیبی برای جک s7 پدید می آورند.
S7 به طور استاندارد از سیستم هد آپ دیسپلی برخوردار است. سیستم کنترل پایداری (ESC) نیز در S7 دیده میشود که نیروی گریز از مرکز در پیچ ها را خنثی میکند. همچنین سیستم های کنترل کشش (TCS)، کنترل حرکت در تپه (HDC)، کاهش سرعت دینامیکی خودرو (CDP)، اتو هلد (سیستم نگهدارنده در شیب)، سیستم کمکی پارک (رادار و دوربین ۳۶۰)، سیستم تشخیص حرکت بین خطوط، سیستم ترمز اضطراری، سیستم تشخیص نقطه کور، سیستم پیشگیری از برخورد از جلو و کروز کنترل تطبیقی از دیگر تجهیزات مدرن این شاسی بلند به شمار می روند.
S7 در بازار
S7 در کلاسی بالاتر از S5 و به احتمال زیاد در بازه ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان عرضه خواهد شد. چری تیگو ۰۷ بی وای دی اس ۷ وریگان کوپا اصلی ترین رقبای جک S7 را تشکیل می دهند. در این میان به نظر می رسد که سخت ترین رقابت بین چک و تیگو ۷ اتفاق بیفتد اما با توجه به جذابیت طراحی داخلی این خودرو و شباهت آن به مرسدس بنز، شاید افراد زیادی پیدا شوند که بودجه میلیاردی برای خرید بنز ندارند و بدشان هم نمی آید که رانندگی در اتاق S کلاس را با هزینهای به مراتب پایینتر در شاسی بلند جک تجربه کنند!
منبع: مجله پایش خودرو